ZRAČNOJ LUCI MOSTAR 500.000,00 KM

ZRAČNOJ LUCI MOSTAR 500.000,00 KM

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Ajdin Teletović, ministar  trgovine, turizma i zaštite okoliša i Stjepan Krasić, ministar prometa i veza, razgovarali su danas  s Marinom Raspudićem, direktorom  i Ibricom Berberovićem, rukovoditeljem Službe tehnike i održavanja o aktualnom stanju i planovima za budućnost Zračne luke Mostar.

Sudionici sastanka složili su se kako snažnijeg razvitka gospodarstva, osobito turizma, nema bez jačanja i razvitka Zračne luke Mostar.

Na tom tragu, predstavnici Vlade izrazili su spremnost za nastavkom konkretne financijske potpore s ciljem otvaranja novih zračnih linija.
Za tu nakanu, Vlada će i ove godine osigurati 500.000,00 KM, kako bi se Mostar i Hercegovačko – neretvanska županija, u što skorije vrijeme, zračnim putem povezali s destinacijama  u Europi i svijetu.

Raspudić i Berberović zahvalili su Vladi na pruženoj potpori, kao i na spremnosti da i dalje podupire razvitak Zračne luke Mostar, ističući kako je u 2017. godini ostvaren rekordan prihvat putnika što potvrđuje veliki interes turista i gospodarstvenika za ovaj prostor.
Dodali su i to kako su u tijeku završni razgovori s nekoliko zračnih tvrtki, te kako će se već tijekom ove godine iz Mostara letjeti u nekoliko europskih gradova.
Podsjetili su i na to kako su tijekom 2017. godine napravljeni značajni radovi na proširenju  Terminalne zgrade Luke, što će osigurati još bolje uvijete rada i kvalitetniji prijam putnika.

''Svjesni smo značaja Zračne luke Mostar i njezine uloge u razvitku gospodarstva, osobito turizma u našoj županiji. Stoga nismo dvojili da i ove godine izdvojimo 500.000,00 KM kako bismo uskoro ostvarili naše zacrtane ciljeve i Mostar povezali sa  što više gradova.
Također, spremni smo i u sljedećim godinama, a to smo potvrdili tijekom današnjeg razgovora, još snažnije sudjelovati u razvitku Zračne luke Mostar'', zaključio je predsjednik Herceg.