ZAVRŠEN DJEČJI TJEDAN: URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLJE LITERARNE RADOVE

ZAVRŠEN DJEČJI TJEDAN: URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLJE LITERARNE RADOVE

U organiziranju Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, danas je u dvorani zgrade Vlade HNŽ, u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, organizirana dodjela nagrada za najbolje literarne radove o temi: „Kako bi se osjećao/osjećala da moja obitelj udomi dijete bez roditeljske skrbi''.

Prvu nagradu dobila je Emina Canović- učenica Druge osnovne škole Konjic, drugu Anđela Pavković - učenica OŠ Silvije Strahimir Kranjčević Mostar, a treću Ana Piplica - učenica OŠ Veselko Tenžera Uzdol.

Janja Milinković, pomoćnica ministra za socijalnu skrb, u ime dr. sc. Gorana Opsenice, ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ,  pozdravila je nazočne i čestitala nagrađenim učenicama, ističući kako su najbolji primjer da se trud i rad isplate.

„U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Hercegovačko – neretvanskoj županiji u 2017. godini i kampanje ''Svako dijete ima pravo živjeti u obitelji'', a s ciljem promoviranja Zakona o udomiteljstvu, koji će se primjenjivati od ožujka 2018. godine, teme literarnih radova i okruglih stolova održanih u osnovnim škola na području HNŽ bile su udomiteljstvo.
Cilj nam je bio potaknuti djecu, roditelje i širu zajednicu na promišljanje o tomu mogu li pružiti topli dom djetetu bez roditeljske skrbi“, kazala je pomoćnica ministra Milinković dodavši kako su, kroz učeničke literarne radove, stekli sliku o tomu na koji način djeca promišljaju o djeci - svojim vršnjacima - koji su ostali bez bioloških obitelji, kako se odnose prema njima i kako cijene odrastanje uz svoje roditelje.
„Draga djeco, hvala vam što ste se potrudili i pokazali da već u ranom uzrastu imate osjećaje i senzibilitet za pomoć svojim vršnjacima'', zaključila je pomoćnica ministra Janja Milinković.

Inače, u Ministarstvo su pristigla 32 rada koje je povjerenstvo Ministarstva pregledalo i izabralo nagrađene.