UNAPRJEĐENJE ELEKTRONIČKIH SERVISA UNUTAR ŽUPANIJSKIH INSTITUCIJA

UNAPRJEĐENJE ELEKTRONIČKIH SERVISA UNUTAR ŽUPANIJSKIH INSTITUCIJA

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije održao je sastanak s Omarom Krivošijom, direktorom tvrtke Microsoft BiH, o temi digitalnog transformiranja servisa institucija Hercegovačko – neretvanske županije.

Direktor tvrtke Microsoft BiH govorio je o misiji Microsofta, koja se zalaže za kreiranje mogućnosti da svaki pojedinac i organizacija ostvare više, a gradovi i lokalne samouprave značajan su segment gdje Microsoft želi dati doprinos. Tehnologija omogućava gradovima i njihovim građanima ostvarenje punog potencijala kroz inovativne digitalne servise s ciljem osiguranja sigurnijeg i zdravijeg života u lokalnim sredinama.

Posebna tema razgovora bile su mogućnosti digitalnog transformiranja, zatim unaprjeđenje digitalnih servisa unutar županijskih institucija, kao i uvođenje novih servisa za građane.

Predsjednik Herceg istaknuo je zadovoljstvo današnjim razgovorom, te iskazao spremnost Vlade da čini značajne pomake s ciljem digitalnog transformiranja čemu svjedoče i već poduzete aktivnosti na uvođenju sustava e- Vlada i e- uprava.

''Naš cilj je da u što skorije vrijeme građanima, koji raspolažu modernim sredstvima komuniciranja, omogućimo korištenje elektroničkih usluga nevezano za radno vrijeme i mjesto.
Naime, svjedoci smo kako naša javna uprava  nije trenutačno na toj razini i ne može ponuditi takve elektroničke usluge, putem kojih bi građani mogli rješavati značajan broj potreba i problema. Stoga je naša nakana da uvođenjem novih elektroničkih servisa, usluge koje javna uprava pruža građanima (on-line registriranje vozila, izdavanje određenih dokumenata i sl.), učinimo dostupnim, učinkovitim i jeftinim, a izravan pristup ovim uslugama elektroničkim putem ne samo da bi ubrzao proces izdavanja, nego bi i smanjio mogućnost korupcije'', kazao je predsjednik Herceg.

Direktor Krivošija je, također, kratko upoznao predsjednika Hercega o Poslovno-tehnološkoj konferenciji Microsoft NetWork 7, koja će pod sloganom "Na sedmom nebu" biti održana od 19. do 21. travnja u Neumu.
Istaknuvši kako se radi se o najvećoj Poslovno-tehnološkoj konferenciji u Bosni i Hercegovini, direktor Krivošija pozvao je predstavnike Vlade Hercegovačko-neretvanske županije da posjete Konferenciju NetWork 7 i poslušaju prezentiranja koja će im dati uvid u različita rješenja koja mogu unaprijediti njihovo poslovanje, optimiziranjem poslovnih procesa.