U POVODU BLAGDANA BOŽIĆA OSIGURANA POMOĆ ZA 12 OBITELJI

U POVODU BLAGDANA BOŽIĆA OSIGURANA POMOĆ ZA 12 OBITELJI

U povodu katoličkog i pravoslavnog blagdana Božića, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanske županije, na prijedlog općinskih i gradskog Centra za socijalni rad, donijelo je Odluku da se na tekuće račune dvanaest obitelji s više djece uplati iznos od po 500 KM.

Tim povodom, Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar i Janja Milinković, pomoćnica ministra za socijalnu skrb posjetile su obitelj Martinović iz Mostara, koja je prije mjesec dana dobila identične trojke, te im uručile prigodne darove.

Čestitavši na rođenju djece i zaželjevši im, u ime dr. sc. Gorana Opsenice, ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi sretan Božić, pomoćnica Milinković istaknula je kako se od ove godine u HNŽ konačno počeo primjenjivati Zakon o zaštiti obitelji s djecom.

''Svjesni smo kako u našoj županiji ima puno obitelji kao što je obitelj Martinović gdje roditelji nisu zaposleni i nemaju stalne prihode. Stoga će primjena Zakona o zaštiti obitelji s djecom ovoj, kao i drugim obiteljima u sličnom položaju, olakšati podizanje i odgoj djece'', kazala je pomoćnica Milinković.