PREDSJEDNIK HERCEG S PREDSTOJNIKOM TEOLOŠKO-KATEHETSKOG INSTITUTA

PREDSJEDNIK HERCEG S PREDSTOJNIKOM TEOLOŠKO-KATEHETSKOG INSTITUTA

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas don Marka Šutala, predstojnika Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Predstojnik Šutalo upoznao je predsjednika Hercega s radom Instituta ističući kako je Institut nedavno dobio akreditaciju Svete Stolice, čime je i službeno postao dio Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Dodao je kako se na Institutu po bolonjskom procesu obrazuje oko 50 studenata na preddiplomskom i diplomskom studiju. Također, zahvalio je predsjedniku Hercegu na redovitoj materijalnoj potpori Vlade koja, kako je istaknuo, puno znači za djelovanje Instituta koji ove godine obilježava trideset godina postojanja.

Predsjednik Herceg kazao je kako je Vlada u vrh prioriteta rada stavila obrazovanje, gdje vidi i vrlo značajnu ulogu Teološko-katehetskog instituta u Mostaru. Naglasio je i to kako je značaj visokog obrazovanja Vlada prepoznala i kroz Izmjene i dopune Proračuna za 2017. godinu u kojem je osigurala i dodatna sredstava za tu nakanu. Susret je iskoristio i da svim uposlenicima i studentima čestita tridesetu obljetnicu rada i dobivenu akreditaciju, poželjevši im uspješan nastavak rada.