PREDSJEDNIK HERCEG PRIMIO NAČELNIKA OPĆINE STOLAC

PREDSJEDNIK HERCEG PRIMIO NAČELNIKA OPĆINE STOLAC

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije danas je primio Stjepana Boškovića, načelnika općine Stolac i, prije svega, čestitao mu na još jednom mandatu povjerenom mu od strane građana Stoca, istaknuvši kako su ponovljeni izbori u Općini Stolac bili istinski festival demokracije u Hercegovačko- neretvanskoj županiji.

Tijekom sastanka istaknuta je dobra suradnja Općine i Županije, iskazana spremnost za  njezinim nastavkom, a, govoreći o projektima na području Općine Stolac, posebno je istaknut projekt izgradnje  vodoopskrbnog sustava "Dubravska visoravan"  koji dijelom obuhvaća i Općinu Stolac, kao i  poboljšanje prometne infrastrukture s posebnim naglaskom na izgradnji magistralne ceste Stolac – Neum.

Predsjednik Herceg iskazao je spremnost  na to da Vlada HNŽ u sklopu svojih mogućnosti podupre i te, ali i druge projekte od značaja za Općinu Stolac.

Također je istaknuto kako je Vlada kroz projekt Energetske učinkovitosti obnovila Osnovnu školu u Crnićima, a za izgradnju športske dvorane u sklopu te škole već je izdvojila 100.000,00 KM.

Vlada je na sebe preuzela i  obvezu financiranja prijevoza učenika,  što je Općini Stolac, ali i drugim općinama u Županiji  ranijih godina predstavljalo ozbiljan financijski teret, dodao je predsjednik Herceg i naglasio kako će Vlada nastaviti podupirati manifestacije koje su od značaja za Općinu Stolac, kao što su: srednjovjekovni sajam ”Stolačka tarča” i  sajam Hercegovački plodovi Mediterana, koji prepoznaje i snažno zagovara povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Načelnik Bošković zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama upućenim u povodu još jedne izborne pobjede, istaknuvši  kako vjeruje u nastavak dobre i još snažnije suradnje Općine Stolac i Vlade HNŽ.

''Koristim ovu prigodu da Vama i svim članovima Vlade  zahvalim na potpori i razumijevanju  koje iskazujete  za potrebe Općine Stolac, uvjeren   u to kako ćemo i ubuduće zajedničkim naporima ali uz razumijevanje viših razina vlasti u Općini Stolac završiti nekoliko iznimno bitnih projekata na dobrobit svih građana naše općine'', kazao je načelnik Bošković.