PREDSJEDNIK HERCEG NA SASTANKU IZVRŠNOG ODBORA JADRANSKO-JONSKE EUROREGIJE

PREDSJEDNIK HERCEG NA SASTANKU IZVRŠNOG ODBORA JADRANSKO-JONSKE EUROREGIJE

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, koji je član Izvršnog odbora Jadransko-jonske euroregije, sudjelovao je na sastanku kojega je Odbor održao jučer u Brusselsu.

Pod predsjedanjem Nikole Dobroslavića, predsjednika Jadransko-jonske euroregije i dubrovačko-neretvanskog župana, Izvršni odbor na poseban se način osvrnuo na potrebu udruživanja znanja, iskustva i stručnosti regija, gradova, gospodarskih komora i sveučilišta  Jadransko-jonske euroregije kroz zajedničku inicijativu AI-NURECC. Inicijativa će promovirati razmjenu stručnosti, iskoristiti projektne ideje i unaprijediti poslovna rješenja, te pridonijeti razvitku učinkovitog multisektorskog i višerazinskog upravljanja Strategijom razvitka Jadransko-jonske makroregije (EUSAIR).

Članovima Izvršnog odbora obratio se i Zdenko Ćosić, predsjednik Zapadnohercegovačke županije koja je podnijela zahtjev za članstvom u Jadransko-jonsku euroregiju.

Inače, na sastanku Odbora nazočna je bila i Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu koja snažno podupire aktivnosti HNŽ i ZHŽ u sklopu regionalne suradnje.