PREDSJEDNIK HERCEG: JAČATI KONKURENTNOST DOMAĆEG GOSPODARSTVA

PREDSJEDNIK HERCEG: JAČATI KONKURENTNOST DOMAĆEG GOSPODARSTVA

„Vlada Hercegovačko-neretvanske županije opredijeljena je za snažniji gospodarski rast kroz privlačenje investiranja, jačanje konkurentnosti domaćeg gospodarstva i otvaranje radnih mjesta koja jamče ostanak naših mladih. Stoga nas raduje otvaranje nove poslovne jedinice uspješnog čitlučkog poduzeća Duga-tehna, devete poslovnice u koju je investirano 1,5 milijun KM i koja od danas zapošljava pet novih djelatnika“, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ koji je s Davorinom Dodigom, direktorom simboličnim presijecanjem vrpce, otvorio novu poslovnicu te tvrtke u Mostaru.

Čestitajući direktoru Dodigu, njegovim suradnicima i svim uposlenicima Duga-tehne na stvaranju nove vrijednosti, zapošljavanju i investiranju u svom kraju, predsjednik Herceg istaknuo je kako je Vlada svjesna problema s kojima se svakodnevno nose naši gospodarstvenici, ali poduzima mjere kako bi im olakšala poslovanje i omogućila investiranje bez kojega nema boljitka ovog kraja.

„Istina je da nas čeka još puno posla, ali uz mjere koje smo dosad poduzeli i zahvaljujući vama i onima koji će slijediti vaš primjer i ulagati u HNŽ, naš gospodarski razvitak trebao bi biti ubrzan“, zaključio je predsjednik Herceg.

„Naša nova poslovna jedinica različna je od svih ostalih u Mostaru i BiH, a usudio bih se reći i u ovom dijelu Europe, upravo zato što je najmodernija i najopremljenija, u sklopu koje imamo i tehničko-dizajnersko savjetovalište za kupce tako da će moći dobiti potpunu uslugu“, kazao je direktor Dodig naglasivši kako Duga-tehna ima vlastitu proizvodnju i izvoz u više od 60 zemalja, te preko 70 djelatnika.