POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU

Dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije i Elvir Đuliman, ravnatelj Nansen Dijalog Centra (NDC) Mostar danas su u zgradi Vlade HNŽ potpisali Memorandum o razumijevanju s ciljem zajedničkog djelovanja u području prosvjete.

Potpisani Memorandum osnažuje suradnju Ministarstva i NDC-a s ciljem promoviranja kulture toleriranja i poštivanja raznolikosti u školama.

„Memorandum je potvrda nastavka zajedničke suradnje, koja je već niz godina prisutna u pojedinim školama u našoj županiji“, kazao je ministar Hadžović, dodavši i to kako NDC model za integrirano obrazovanje omogućava uspješno komuniciranje i suradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu.

Ravnatelj Đuliman zahvalio je ministru Hadžoviću i njegovim suradnicima na potpori u realiziranju ovog projekta, istaknuvši kako se Nansen model za integrirano obrazovanje već provodi u osnovnim i srednjim školama u općinama Stolac i Prozor-Rama.