OTVORENA KONFERENCIJA ''PR DAYS MOSTARIENSIS''

OTVORENA KONFERENCIJA ''PR DAYS MOSTARIENSIS''

U organizaciji Studija odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru otvorena je Druga međunarodna znanstveno-stručna konferencija „PR Days Mostariensis“.

Otvarajući Konferenciju koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Mostar domaćin vodećim znanstvenicima i praktičarima ovog dijela Europe koji će u dva dana održavanja Konferencije svim sudionicima, a napose mlađim naraštajima – studentima, prenijeti najnovija znanja i praktična iskustva o odnosima s javnošću.

„Različite javnosti u fokusu su, ne samo znanstvenika i praktičara u toj oblasti, nego i svih nas koji obavljamo različite javne i manje javne poslove i u stalnoj smo interakciji s različitim ciljanim javnostima. Sve nas ovdje okupila je ista želja – želja za stjecanjem novih znanja i vještina što je jedini put ka poboljšanju odnosa s  različitim javnostima, a u konačnici i ka postizanju zacrtanih ciljeva naših institucija i svakog od nas ponaosob“, kazao je predsjednik Herceg.

Inače, ciljevi konferencije „PR Days Mostariensis“, na kojoj se očekuje više od 40 predavača s više od 30 tema su prezentirati, promovirati te analizirati i istražiti suvremene trendove odnosa s javnošću i srodnih znanstvenih disciplina, podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara s područja odnosa s javnošću, integriranog komuniciranja i medija, otvoriti dijalog i raspravu s naglaskom na istraživanja i buduće trendove u profesiji i srodnim disciplinama, pratiti rad mladih znanstvenika i praktičara i poticati ih na stvaranje i prihvaćanje profesionalnih standarda i etičkih načela te nagrađivati izvrsnost na navedenom komunikacijskom području.