OTVORENA DRUGA REGIONALNA ENERGETSKA KONFERENCIJA

OTVORENA DRUGA REGIONALNA ENERGETSKA KONFERENCIJA

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije sudjelovao je danas na otvaranju druge regionalne energetske konferencije pod nazivom “Uspostava organiziranog tržišta električne energije u Bosni i Hercegovini” koju su organizirali JP Elektroprivreda HZ HB d.d. i „Večernji list BiH“ u suradnji s Hrvatskom burzom električne energije d.o.o. Zagreb i Neovisnim operatorom sustava u Bosni i Hercegovini.

„Hercegovačko-neretvanska županija kao izuzetno značajno područje proizvodnje električne energije s brojnim hidroelektranama, te vrijednim potencijalima za izgradnju elektrana koje koriste obnovljive izvore energije kao što su sunce i vjetar, iznimno je zainteresirana za uspostavu organiziranog tržišta električne energije u BiH. Pozdravljamo i prijedlog prema kojem bi se sjedište, nadam se u što skorije vrijeme, uspostavljene burze električne energije nalazilo upravo u Mostaru i našoj županiji. Držim kako je, zbog razloga koje sam naveo, Mostar prirodno i logično središte, te kako će donositelji odluke poduprijeti takvo razmišljanje i upravo Mostar izabrati za sjedište burze“, kazao je nakon svečanosti otvaranja predsjednik Herceg, izrazivši uvjerenje u to kako će Konferencija koja okuplja veliki broj stručnjaka dodatno pojasniti značaj uspostave tržišta električne energije u BiH, predstaviti njegove razne modele i burze u okruženju.

„Održavanje Konferencije vidim i kao poticaj nadležnima da što prije donesu odluku o utemeljenju burze kojoj će sjedište biti u Mostaru“, zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, na konferenciji su, uz predsjednika Hercega, bili nazočni i ministri u Vladi: Slađan Bevanda, Stjepan Krasić i Oliver Soldo.