OTVOREN NOVOIZGRAĐENI MOST U MOSTARU

OTVOREN NOVOIZGRAĐENI MOST U MOSTARU

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je bio nazočan na svečanosti otvaranja novoizgrađenog mosta preko rijeke Neretve u Mostaru.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara u pozdravnom govoru istaknuo je kako su savladane sve poteškoće u realiziranju ovog projekta kojeg se nestrpljivo čekalo i koji će doprinijeti boljem prometovanju. Konačnim završetkom radova, ovo će postati magistralni put.
„Međutim, postoji  još dijelova koji trebaju biti završeni, tako da smatram kako je iznos koji nedostaje na ovom projektu negdje oko milijun maraka'', kazao je gradonačelnik Bešlić.

''Pozdravljam današnje otvaranje mosta, ovaj dan građani su s nestrpljenjem očekivali. Njegovo stavljanje u funkciju značajno će olakšati prometovanje kroz Grad Mostar. Ovo je samo dio cestovnih, infrastrukturnih projekata, koji će u budućnosti biti realizirani u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Putem resornog ministarstva, snažno smo podržali ovaj projekt, a spremni smo podržati i druge infrastrukturne projekte u Gradu Mostaru, kao i u drugim općinama u Županiji“, kazao je nakon otvorenja predsjednik Herceg.

Inače, most je projektiran još 1973. godine, a radovi na izgradnji počeli su 2008. godine. Rasponske je konstrukcije od 130 metara i imat će četiri prometne trake, a danas su za prometovanje puštene dvije trake.

Na svečanosti otvaranja mosta bili su nazočni i ministri u Vladi HNŽ: Slađan Bevanda, Stjepan Krasić i Donko Jović.