ODRŽANA RADIONICA ZA STROJARSKE FAKULTETE

ODRŽANA RADIONICA ZA STROJARSKE FAKULTETE

U sklopu razvojnog partnerstva pod nazivom „Unapređenje sveučilišnog obrazovanja iz oblasti automobilske mehatronike“ kojega implementiraju Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH iz Njemačke i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (njemačka vladina razvojna organizacija), pod pokroviteljstvom DeveloPPP.de -programa njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju, na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru danas je održana prva u nizu informativnih radionica za automobilsku industriju i strojarske fakultete.

U ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, sudionike radionice pozdravio je Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika zaželjevši im uspješan rad.

Nazočnima su se, također, obratili dekani Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru  i Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ dr. sc. Željko Stojkić i dr. sc. Safet Isić, te Franjo Akmadža, predstavnik Hyundai Motor Europe Technical Center koji su govorili o ciljevima projekta i njegovu značaju za širu društvenu zajednicu nakon implementiranja.

Nakon predavanja, organizirana je i javna diskusija s predstavnicima gospodarskih društava iz regije povezanih s poslovima iz domene automobilske industrije.