ODRŽANA ŠESTA VEČER POSAVINE U HERCEGOVINI

ODRŽANA ŠESTA VEČER POSAVINE U HERCEGOVINI

U sklopu 21. Međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2018. sinoć je održana šesta manifestacija „Večer Posavine u Hercegovini“.

Večer je započela prepoznatljivom dobrodošlicom i dočekom suorganizatora večeri predsjednika vlada Hercegovačko-neretvanske, Posavske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije dr. sc. Nevenka Hercega, Marijana Klaića, Zdenka Ćosića i Ivana Jozića.

„Ovo je večer druženja i prijateljstva, susret sjevera i juga šesti puta za redom na ovoj tradicionalnoj večeri koja prati Sajam gospodarstva u Mostaru i Filmski festival u Orašju. Na ovogodišnjem gospodarskom sajmu osigurali smo prostor od 360 m2 za izlagače iz Županije Posavske koji je popunjen sa 25 izlagača jer želimo osnažiti dijalog gospodarskih subjekata, što u konačnici može polučiti pozitivan rezultat u razvitku gospodarstva, kako Županije tako i cijele BiH. Večer je na tragu boljeg upoznavanja, zajedništva, suradnje i razmjene informacija i iskustva u iznalaženju rješenja za probleme koje nam stoje na putu u našem svakodnevnom profesionalnom radu“, kazao je, uz ostalo, u prigodnom obraćanju predsjednik Klaić i uputio poziv za dolazak u Posavinu na manifestaciju „Dani hrvatskoga filma“ u Orašju.

U ime domaćina i suorganizatora iz tri hercegovačke županije nazočnima se obratio  predsjednik Jozić kazavši kako je Večer posavine u Hercegovini povezala zemljopisno udaljena područja BiH, Posavinu i Hercegovinu, te šalje pozitivnu poruku poziva na zajedništvo i suradnju.

Kroz nastupe HKUD Napredak Odžak, KUD Rudine -Vidoši iz Livna i tamburaškog sastava ''Begeš'', nazočni su uživali u bogatstvu narodnih nošnji i izvornih pjesama.