OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA

U organizaciji Fonda za zaštitu okoliša Hercegovačko – neretvanske županije, a  u suradnji s osnovnim školama Silvije Strahimir Kranjčević i Ivan Gundulić,  u Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević održana je manifestacija kojom je obilježen Svjetski Dan zaštite okoliša.

U sklopu programa, studenti završne godine Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti – Studij turizma i zaštite okoliša održali su edukativno prezentiranje i dodijeljene su nagrade učenicima 4.i 5. razreda za najbolje likovne radove o temi očuvanja i zaštite okoliša. Također, odigran je i malonogometni turnir „Lana i Luka Lovrić“, koji će postati tradicionalan s ciljem trajnog čuvanja uspomene na nedavno tragično stradale učenike O.Š. Silvije Strahimir Kranjčević.

U ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko- neretvanske županije, nazočnima se obratio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika  i član Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša HNŽ koji je istaknuo kako  na Svjetski dan zaštite okoliša želimo potaknuti  učenike osnovnih škola da postanu aktivni dionici u zaštiti okoliša te da, kao oni kojima pripada budućnost, preuzmu odgovornost za očuvanje našeg planeta.

Nazočnima su se, također , obratili  Niko Marušić, v.d. ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša, prof. dr. Mirjana Milićević, članica Upravnog odbora Fonda i Darija Stojčić, ravnateljica O.Š. Silvije Strahimir Kranjčević.

Nagrade za najbolje likovne radove i pobjednike turnira uručili su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša HNŽ i Daliborka Pavlović, zamjenica ravnateljice OŠ Ivana Gundulića.

Također, gospodinu Draženku Lovriću, kao posebnom gostu - ocu nastradale djece Lane i Luke, uručen je pehar.

Inače, Svjetski Dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja na obljetnicu  održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.